μακαρόν (βασική συνταγή)

μακαρόν (βασική συνταγή)
από : Φοίβη
Εάν θέλω, μπορώ να δημιουργήσω πολύχρωμα μακαρόν, με αντίστοιχη γεύση! Π.χ. αν θέλω να φτιάξω καφέ μακαρόν, χρησιμοποιώ 170γρ. άχνη ζάχαρη αντί για 220γρ. και προσθέτω 50γρ. κακάο. Επίσης αντί για κρέμα με βούτυρο χρησιμοποιώ απευθείας 200γρ. πραλίνα σοκολάτας! ~ Αν θέλω να φιάξω μπλε ή ροζ μακαρόν, προσθέτω στη μαρέγκα την ώρα που τη χτυπάω, χρώμα ζαχαροπλαστικής. ~ Αντίστοιχα, αν θέλω να δημιουργήσω κίτρινα μακαρόν, χρησιμοποιώ χρώμα και σταγόνες ζαχαροπλαστικής στη μαρέγκα και ξύσμα λεμονιού στη γέμιση! ~ Τέλος, αν θέλω να πετύχω πράσινα μακαρόν, αντικαθιστώ τη μισή ποσότητα της αμυγδαλόψιχας με ψίχα φιστικιών Αιγίνης (ανάλατα) και χρησιμοποιώ επίσης χρώμα και σταγόνες ζαχαροπλαστικής.

Υλικά

Διαδικασία

 

Στο μπλέντερ χτυπάω την αμυγδαλόψιχα μέχρι να γίνει σκόνη και προσθέτω την άχνη ζάχαρη. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη, σε σφιχτή μαρέγκα. Ενώνω το μείγμα του αμυγδάλου με την μαρέγκα κι αναδεύω προσεκτικά με μια σπάτουλα, να μη χαθεί ο όγκος.

Στρώνω στη λαμαρίνα του φούρνου μου λαδόχαρτο και γεμίζω με την κρέμα που μόλις έφτιαξα μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Με το κορνέ σχηματίζω πάνω στη λαδόκολλα μικρούς δίσκους με λίγη απόσταση μεταξύ τους, μέχρι να χρησιμοποιήσω όλο το μείγμα. Καλό είναι να βγει ζυγός αριθμός, γιατί θα ενώσω μετά τα δισκάκια. Αλλιώς, το περισσευούμενο ξέρετε τι θα απογίνει!

Αφήνω τα μακαρόν πάνω στη λαμαρίνα για 20' και μετά, προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C και τα ψήνω για 15'.

~δοκίμασέ το!~

Σχόλια


από BlueMacarons | 02/02/2011 @ 21:23

Είναι δοκιμασμένη η συνταγή αυτή???

από Φοίβη | 05/02/2011 @ 23:56

Όχι, δεν είναι. Τη βρήκα σε περιοδικό και είναι επαγγελματική, οπότε προφανώς και δοκιμασμένη. Την έκανες;

από BlueMacarons | 07/02/2011 @ 19:16

όχι, αλλά έκανα μια άλλη του Pierre Hermes "επαγγελματική" και μου βγήκε...χάλια

από Φοίβη | 07/02/2011 @ 23:26

Οκ. Τι να πω. Με βάζεις σε πειρασμό να τη δοκιμάσω. Αν με προλάβεις, είμαι αρκετά περίεργη πλέον να μάθω αν "βγαίνει". Δυστυχώς, υπάρχουν όντως αρκετές επαγγελματικές συνταγές που δε βγαίνουν. Κάποιες μάλιστα επίτηδες.

Κατηγορίες

Βασικές Ζύμες

Μαγικά φίλτρα

μακαρόν, finger dessert, αμυγδαλόψιχα, αμύγδαλα, ξηροί καρποί, σακούλα ζαχαροπλαστικής, κορνέ

Δοκιμάσατε και κρίνατε

4 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. αμύγδαλα
  2. αβγά