Βασική Συνταγή για Ζαχαρόπαστα (Fondant)

Βασική Συνταγή για Ζαχαρόπαστα (Fondant)
από : NickyL

Χρησιμοποιούμε συνολικά τόση άχνη ζάχαρη, ώστε το τελικό μας μείγμα να είναι ελαστικό και να μην κολλά στα δάχτυλα. Η σπιτική μας ζαχαρόπαστα είναι πανέτοιμη!

~

Δείτε εδώ βήμα-βήμα τη δημιουργία της σπιτικής ζαχαρόπαστας.

 

Υλικά

Διαδικασία

Ρίχνουμε σ'ένα μπολ τη μισή άχνη και κάνουμε μια λακούβα στη μέση. Βάζουμε σε σιγανή φωτιά ένα κατσαρολάκι με νερό, πάνω στο οποίο θα τοποθετήσουμε ένα άλλο, μικρότερο σκεύος (μπαιν- μαρί). Χύνουμε στο κατσαρολάκι το κρύο νερό και τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και προσθέτουμε τη γλυκόζη. Συνεχίζουμε να
ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη γλυκερίνη και το άρωμα βανίλιας. Aνακατεύουμε για 2-3 λεπτά να ομογενοποιηθούν.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη λακουβίτσα της άχνης κι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις από μέσα προς τα έξω, να απορροφηθεί η άχνη.

Μεταφέρουμε το μείγμα στον πάγκο μας και ζυμώνουμε με την υπόλοιπη άχνη (υπολογίζουμε με το μάτι πόσο ακόμη), μέχρι να μην κολλάει στα δάχτυλα και να είναι ελαστική.
Είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε.

Μπορούμε επίσης να την τυλίξουμε σε πλαστική μεμβράνη πολύ καλά και να τη διατηρήσουμε σε ξηρό μέρος για λίγες μέρες. Αν το ψυγείο σας έχει σύστημα no frost μπορείτε να τη βάλετε, αρκεί να τη φέρετε σε θερμοκρασία δωματίου όταν θελήσετε να τη χρησιμοποιήσετε.


Σχόλια


από glykatzou | 22/02/2011 @ 19:47

Πόσο καιρό μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζαχαρόπαστα στο ψυγείο; Καλή ιδέα να μπορείς να φτιάξεις τη δική σου ζαχαρόπαστα, από το να ψάχνεις να την αγοράζεις.

από NickyL | 23/02/2011 @ 10:52

Εγώ προσωπικά την εχω κρατήσει και 1 μήνα. Αν όμως δεν έχεις πολύ πείρα στη Ζαχαρόπαστα καλύτερα να την φτιάξεις τη στιγμή που θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις.

από Zaxaroplastisariadni13 | 19/04/2011 @ 22:59

ECAXNA KAIRO THN SIDAGI GIA ZAXAROPASTA EUXARISTO!!

από simpakos | 22/02/2013 @ 12:15

καλησπερα και απο μενα θαθελα να ρωτησω η γλυκερινη τι ειναι και που μπορουμε να τη προμηθευτουμε και 2 ποια η σιαφορα το να χρησιμοποιησουμε φιλα ζελατινης αντι σκονη

Κατηγορίες

Καλλιτεχνική Ζαχαροπλαστική, Διάφορα, Γλάσο-Επικάλυψη-Σως, Βασικές Ζύμες

Μαγικά φίλτρα

ζαχαρόπαστα, βασική συνταγή, καλλιτεχνική ζαχαροπλαστική, διακοσμητική ζαχαροπλαστική, φυτικό βούτυρο, ζελατίνη, ζελατίνη σε σκόνη, γλυκόζη, γλυκερίνη

Δοκιμάσατε και κρίνατε

4 Σχόλια

+1

1 ψήφοι